Eklektik karmanın hakim olduğu; doğal ve modern dokunuşların bir arada kullanıldığı ve bol bol aksesuar bulunan 2016 mobilya trendleri yıl boyunca yaşam alanlarını renklendirdi ve bize renkli bir yıl sundu.

2017 trendlerinde öne çıkanlar neler olacak, 2017 mobilya trendleri nasıl olacak gelin bunu uzmanlarından dinleyelim.

2017 mobilya takımları

2017 Mobilya Trendleri

2017 yılı doğanın içinden olan renklerin yılı olacak. Dünyada pek çok tasarımcının koleksiyonlarını tanıtmalarının ardından renk otoriteleri yılın rengini açıkladılar. Bu sene doğanın içinden evlerimize süzülecek olan tonların yılı: Niagara mavisi, koyu yeşil tonları, kiremit tonları ve parlak morlar… Tamamlayıcı tonlar arasında da beyaz, ekru, bej, bordo gibi tonlar karşımıza çıkıyor.

Mobilya trendleri de bu 2017 trend renkleri seçkisinden nasibini alacak; Mobilyaların kumaş ve kaplama kısımlarında bol bol koyu yeşil ve koyu mavi tonları görürken; mobilyaların lokal bölümlerinde ve metal aksamlarında siyah ile sık karşılaşacağız. Mürdüm de yine lokal uygulamalarda karşımıza çıkacağa ve renk uyumunu tamamlayıcı eleman olacağa benziyor.

2017 mobilya modelleri

2017 Muhteşem Bir Yıl Olacak

Tuğla veya kiremitten örülen duvarlar ve şömineler rüstik tarzı yansıtırken, ev tekstilinde özellikle kış ayları için karşımıza çıkan süet, nubuk gibi kumaşlar zengin ve gösterişli bir ambiyans yaratacak.

2017 mobilyada ve diğer alanlarda doğallığın yılı olacak; ancak aksesuarlarla zenginleştirilmiş bir şekilde… Zeminler yukarıda bahsettiğimiz 2017 mobilyaları ve aksesuarlarını öne çıkaracak açık tonlarda dikkati çekiyor. Bunu tamamlayacak bakır aksesuarlar da mobilyaları aynı zamanda aydınlatma elemanlarında da göreceğimizi söylemek mümkün.

2017 mobilya tavsiyeleri

Sofistike Detaylar

2017 mobilya trendlerinde doğal renk ve dokuların kullanıldığından söz etmiştik. Bu doğal yapı, mobilyaların tasarımlarında da dikkati çekiyor. Mümkün olduğunca konfor ve natürel çizgilerin hakim olacağı mobilyalar sofistike detaylarla öne çıkıyor.

Fonksiyonellik Ve Minimal Tasarımlar

Mobilyalar geçen yıl olduğu gibi bu yıl da fonksiyonel olarak tasarlanmış. Mobilyaların çekmece, kolluk, dolap gibi kısımları minimalist tasarım ilkelerine göre dizayn edilecek. Çok amaçlı mobilyalar şık dekoratif ögelerle zenginleştirilip eşsiz dekorasyonlara dönüşecek. 2017’nin sağlık ve mutluluk getirmesi dileklerimizle…